Alltså det här med att välja location…

Det jag gillar mest med foto är hur man med små medel kan förändra uttrycket och språket i bilden.

En av de tydligaste sakerna i en porträtt/modell bild är platsen man har valt. Jag har verkligen inget mot en blomstrande sommaräng eller en strand som bakgrund men ofta blir det lite förutsägbart, nästan tråkigt. Tillsammans med min fru så har jag testat lite grejer som kan vara användbara att behärska i de fall jag blir anlitad som fotograf. Några exempel är på ljussättning och hur blixtarna ska placeras, den där gången jag tog ut en fåtölj på ängen och så idag när jag ville testa en location som jag planerar en plåtning på om ett tag.

Parkeringshus!! Jag vill plåta dig i ett parkeringshus älskling sa jag. Hon sa ja. Så idag testade vi lite olika vinklar och arbetade med det naturliga ljuset som fanns. Jag  körde med mitt favorit objektiv, mitt fasta 50mm f1,4. Så ruggigt bra helt enkelt.

Hela tanken med dagens session var att jag skulle ta ett par rejäla kliv bakåt. Låta inramningen av parkeringshuset med sin gråa betong och grå/svarta asfalt få bli basen som sen bryts av av en färgglad modell och det coola naturliga ljuset.

Här är resultatet! Och för dig som vill kolla in alla bilderna på hustrun så klickar du HÄR.

DSC07377

 

 

 

 

DSC07417

 

 

DSC07400

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s