I kameraväskan

Tänkte att det var hög tid att skriva lite om vad jag har för något i kameraväskan.

Grunden i min fotoutrustning är mitt kamerahus. Jag kör med ett Sony a77 med batterigrepp. Jag gillar Sony skarpt, det påminner mycket om Nikon men med den stora fördelen att det är digital spegel.  Har även ett gammalt a100 hus som följer med som backup på de fotogig där det krävs, tex bröllop och liknande.

Objektiv:

Sony 16-50 f2,8 SSM. Mitt favoritobjektiv som jag säkert använder till 70% av mina bilder. Riktigt bra allround optik.

Sony 50 f1,4. Riktigt bra för porträttfoto och då ljuset inte är så bra. Ger fantastiska svartvita bilder.

Minolta Beercan 70-210 f4. Ett bra teleobjektiv som framförallt används till porträtt.

Sigma 400 f5,6. Köpte detta för de tillfällen jag plåtar djur i naturen.

Samyang 8mm f3,5.Ett manuellt Fisheye som inte används så mycket men vid rätt tillfälle är det riktigt grymt.

Blixt.

Använder mig av en Sony HVL-F42 antingen på kameran eller på stativ. Då ofta med en softbox.

 

Detta ryms i en ryggsäck och gör att jag kan hantera de flesta uppdrag med en smidig utrustning.

 

Inget inlägg utan någon bild. I helgen var vi i Kolmårdens djurpark med familjen. Lyckades då fånga en Snöleopard på nära håll.

Visst det är i djurpark, men så länge man är öppen med att bilden är tagen i en djurpark så ser jag inget bekymmer med det. De gömmer sig oftast och är inte så samarbetsvilliga till bra bilder. Men här kom jag verkligen nära 🙂

DSC09901

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s