Att ljussätta porträtt

Jag imponeras över fotografer som verkligen lyckas ljussätta sina porträtt så att de sticker ut från mängden. Det enklaste att ljussätta ett porträtt kanske är att köra med det naturliga ljuset eller en blixt på kameran. Jag har mer och mer börjat experimentera och försöker lära mig olika tekniker. Att använda en blixt på stativ med en softbox är nog min nya favorit.

På bilden nedan så har jag använt vanliga halogenlampor från IKEA. Tanken med bilden var att få till en känsla av ”two faces”.  Vi jobbade en stund för att f till skuggorna på ett bra sätt och denna känns riktigt bra. Precis som vi ville.

Så ännu en bild på Josefine som är min alldeles egna modell. Bilden ligger även HÄR om du vill kommentera.

Two faces

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s