Gott nytt år

Vill ta ett inlägg i anspråk för att sammanfatta mitt 2013 som den glada hobbyfotograf jag är.

Anledningen till att jag har en fotoblogg är två.

1. Jag får ofta frågan om mina bilder när jag är ute och plåtar eller vi kommer in på foto i ett samtal. Bloggen och min portfolio är ett bra sätt att visa upp en del av mina bilder.

2. Jag vill utvecklas. Genom att följa min egen utveckling och tvingas tänja på vissa gränser i min komfortzon så gör det att jag blir en bättre och mer komplett fotograf. Det absolut bästa sättet att utvecklas är genom era kommentarer. När ni skriver konstruktiv kritik om bilder så ser jag vad som funkar och lär mig mig hur nästa bild kan bli bättre. Så snälla, fortsätt med detta. Gå in i portfolion och kommentera på! Jag är så tacksam för er som tar er den tiden.

S/V. Jag har under året verkligen fastnat för det här med svartvitt. Tror att det kommer att bli ännu mer av den varan framöver oxå. Jag uppskattar helt enkelt de grå nyanserna, skuggorna och tyngden i en S/V bild framför instagramliknande färgbilder.

DSC05489

Bästa fotominnet 2013 då?Jag vill här lyfta fram mina tre bästa fotosessioner, vilket oxå innefattar de områden jag helst av allt plåtar. Ta er gärna tid och kolla in dessa, vem vet. Ni kanske har andra favoriter från mitt fotoår…

1. Fotografering av hustrun. Ni har sett denna bild innan men jag bara älskar den. Vi hade riktigt kul och min modell tillika hustru var verkligen på bra fotohumör denna dag. TACK!

DSC03581

2. Bröllopsplåtningen av Christian och Anna. Det ligger några stycken under ”bröllop” och jag vill välja ut denna, då den är lite annorlunda och jag älskar ljuset och kompositionen i den.

DSC00397

3. I december plåtade jag Elna. Har tidigare plåtat en del cykeltävlingar men detta var något nytt och riktigt kul. Kolla bara in den här, mycket glädje inte sant?

DSC05082

Som ni ser så är det inga naturbilder med bland topp 3. Det har faktiskt att göra med att jag helst av allt plåtar människor i olika miljöer. Visst är naturbilder kul och det är något jag oxå kommer fortsätta med, kanske främst stadsmiljöer som när jag plåtade Spira i somras med Christian eller vi traskade runt i Båstad med endast mitt fisheye.

Till sist då. Jag kommer tillbaka efter nyåret. Kommer fortsätta med att försöka hålla en hög nivå på mina inlägg, dvs det kommer inte uppdateras varje dag men målet är att ha något nytt varje vecka för att ni ska kunna följa min utveckling.

Eskil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s