Kamerautrustning

Jag tänkte gå igenom min kamerautrustning (om någon nu är intresserad av det dvs).

Jag plåtar uteslutande med Sony, detta beror till största del att när jag skulle köpa min första digitala systemkamera så hade jag redan ett par Minolta objektiv och då Sony hade köpt upp KonicaMinolta så blev detta ett smidigt val.

När jag i somras började titta på ny kamera så stod valet mellan en Nikon D7000 och en Sony a77. Valt föll återigen på Sony och en av anledningarna var naturligtvis att jag har byggt upp en rätt stor kameraväska med prylar som passar just Sony. Men den största anledningen till att jag köpte en a77 är att Sony nu har tagit systemkamerorna in i en ny värld. En ny värld utan spegel med den största fördelen att allt går mycket snabbare och att du redan i sökaren kan se hur dina inställningar på kameran kommer att påverka bilden. Detta uppskattar jag som ofta plåtar cykel där du kanske bara har en chans att få en bra bild.

Kamerahus:

Sony a77 samt ett Sony a100 som reserv vilket är skönt att ha när man är ute på uppdrag ifall något skulle hända.

Objektiv:

Sony 16-50 2,8 SSM

Minolta Tele 75-300mm 3,5-4,5

Minolta 28-85mm 3,5 med Macro

Det jag saknar är främst ett fisheye och ett finare teleobjektiv än det jag har (tyvärr är de galet dyra…).

Blixtar:

Sony med Bouncer som även kan användes som trådlös slavblixt

Sony ringblixt för macro/produkt foto

Stativ

Velbon 3-ben.

Allt detta förpackas i olika väskor beroende på fotouppdrag.

Självklart använder jag en Mac för att ta hand om mina bilder, allt annat är ju elakt 😉

På bilden syns min a77 med 16-50 och blixt.

a77

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s