Vanliga människor. På bild.

Eskil, du borde ha en utställning…? Ja den frågan har jag fått några gånger men alltid svarat nej tack. Anledning till mitt svar har varit att jag har varit osäker på hur jag ser på mig själv som fotograf. Jag är ingen landskapsfotograf även om det kan vara roligt att fotografera landskap ibland och en del bilder blir bra. Ni som följt mig ett tag har säkert märkt mitt intresse av att porträttera människor, helt vanliga människor.

Så när Fjällstugan hörde av sig och frågade om jag ville ställa ut vid entrén till deras sommarcafé under två sommarmånader sa jag ja. Sen kom det svåra, vilka bilder ska jag välja? Ska jag ha något tema? Kommer någon att gilla mina bilder?

Jag har bestämt mig för att visa upp exakt de bilder jag vill, inga solnedgångar som ger likes, inga stadsbilder över Jönköping som kan vara enkla att sälja. Nej, jag ställer ut mina bilder. Mina bilder av vanliga människor.

Jag hoppas att du vill komma och titta, att du ser det vackra och intressanta i helt vanliga människor. Och tro det eller ej, du kan också bli vacker på bild även om du tvekar. Det är helt normalt, jag skulle kunna berätta hur de människorna jag har porträtterat resonerade innan vi bestämde oss för att arbeta tillsammans. Alla tvekar. Men reaktionen när bilderna leveras är alltid lika rolig att möta. Oftast förvånad… kund jag se ut så… följt av ett tack.

Kontakta mig om du vill att jag porträtterar dig. Se det som en present till dig själv eller någon du tycker om. En bild på en helt vanlig människa.

Eskil

Utställning liten

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s