Att förmedla ”brant” via en bild

Ofta när jag fotograferar något som är häftigt i verkligheten så blir det platt fall när det väl fotograferas. Bilden blir platt.

Igår så diskuterade jag med Mattias om hur vi bäst skulle plåta i Tullebo Ring. Detta publikställe med häftiga drop och skarpa kurvor som är det som många kommer ihåg av den anrika Vista Mountain. Vi sa båda att bilderna ska vara knasiga, gärna sneda och med vidvinkel för att få bästa resultat.

I denna bild, där jag står på toppen av ett riktigt brant och högt drop så känner jag att jag lycka förmedla en känsla av att det är brant. Vad tycker du?

Klicka på bilden för att få upp den på helskärm.

DSC04130

4 reaktioner på ”Att förmedla ”brant” via en bild

  1. Det har du verkligen lyckats med! Här kommer fisheye till sin rätt. Du har också fått till fart i bilden o skärpa på cyklisterna. Riktigt BRA!
    Panorerar du?

  2. Tack för din kommentar Samuel. Kommer lägga upp fler bilder från Vista tagna med fish eye…
    Är lite osäker på vad du menar med panorera? Jag har iaf använt blixt på andra ridån och följt med cyklisterna med kameran.

  3. Tänkte faktiskt fråga om blixten va på andra ridån. Panorera är att följa med bild motivet som du gjort. Jag tycker du har lyckats perfekt o haft rätt inställningar på kamera å blixt.
    Va blixten på kameran eller på stativ?

  4. Hade blixten på kameran. Svårt att fixa i ordning allt när jag skulle hålla koll på två barn oxå. Tyvärr kunde jag inte stanna och plåta elitklassen som det var tänkt men fick en del bra bilder på de klasser jag plåtade. Kommer mer under kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s