Jagar den där Råbocken varje kväll

Eftersom vi nästan bor på landet så har vi ofta djur som smyger runt på fältet bakom huset. De senaste dagarna har det varit en väldigt vacker råbock som har intresserat mig lite extra. Tyvärr så märks det tydligt i skymning att mitt teleobjektiv är för dåligt. 75-300 4,5-5,6 är inte skarpt nog i dåligt ljus. I nästa vecka ska jag testa ett fast 400mm 5,6 och tror att det kommer att bli perfekt för denna typ av fotografering.

Första bilden tog jag för ett par dagar sedan och är egentligen helt perfekt om det inte vore för att den är lite oskarp. Det är så tråkigt när det är materialet som inte räcker till. Denna tog jag på frihand så efter det så har stativet fått ligga framme.

Råbocken

För ca 30 minuter sedan tog jag denna bild, tyvärr ville han inte komma lika nära ikväll men håll med om att det är ett ståtligt djur. Jag kommer att fortsätta att jaga bocken med kameran tills jägaren finner den. Men idag körde han på sin HD och jag hoppas att han prioriterar motorcykeln några dagar till så att jag kan få till den perfekta bilden.

DSC03516

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s