Jag är kräsen

Har plåtat en del i helgen. Men tyvärr inget som jag tycker håller tillräckligt hög klass för att läggas ut i min portfolio. Men så är det ibland, foto är svårt. När jag tar en bild så vill jag att den ska förmedla något. Antingen en känsla eller ett motiv som är tilltalande. Till på köpet så vill jag att den ska vara bra fototekniskt. Dvs dussinbilder stannar i datorn eller hamnar i papperskorgen. Här vill jag försöka hålla en hög nivå.

Vi tar nya tag mot en ny vecka. Jag hoppas att det kan bli lie nytt. Har även en del nya projekt i huvudet och hoppas på att kunna fylla på med nya album snart.

Inget inlägg utan en ny bild. Så jag bjuder på en gammal bild för att förklara hur jag menade innan. Denna bilden är inte tekniskt bra. Motivet är ok men jag tycker framförallt att känslan finns här. Den där goa känslan man får på semester när tiden har stannat.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Vi ses!

4 reaktioner på ”Jag är kräsen

 1. Hej! Spanar runt här ibland och lästa nånstans att du gärna vill ha kommentarer/konstruktiv kritik! Många fina bilder här på sidan, men jag fastnar mest för de som verkligen har en känsla av att vara levande och i farten! De som inte ser så välplanerade och arrangerade ut, även om de helt klart behövs ibland de med. Jag förstår hur du menar att man vill att bilderna ska vara fototekniskt perfekta, men tror också att det är jätteviktigt att inte hänga upp sig på det. Du verkar ha en bra känsla för det, så ser gärna fler ”levande” bilder! =)

 2. Stort tack för din kommentar Karla.
  Ja håller med dig, en bild som känns naturlig och nåt händer slår den perfekta tekniska bilden.
  Samtidigt kan jag tycka att i dagens Instagram värld så kräks jag på dussinbilder. Jag tycker att en bild ska ha DET. Och DET kan vara olika saker.

  Kul att du tittar runt. Kommentera gärna enskilda bilder så jag vet vad du gillar och ogillar.

 3. Oj, jag ser helt anorlunda på det här med Instagram. Jag tycker det är en HELT annan sak än att fota med systemkamera och ”på allvar”, men jag tycker det är jättekul att man kan få fota halvtdåliga spontana bilder och att alla kan göra det. Att fotandet inte är begränsas till några får personer med dyr kamera och konstnärlig gen!

 4. Visst är det härligt att vi får tycka olika.
  Jag ser foto som konst, likväl som en målad tavla så uppskattar jag hantverket bakom en bild.

  Men du behöver inte ha en dyr kamera för att ta bra bilder, likväl som du kan ta bra bilder med din iPhone. Det är dussinbilder på vad ma har ätit idag mm som jag ogillar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s